Nieuwsbrief – 07 september 2023

Ultimatum geeft KLM 7 dagen om aan onze eisen te voldoen

Vandaag kwamen ruim 300 FNV-leden samen bij het hoofdkantoor van KLM in Amstelveen om ons ultimatum aan de directie te overhandigen. Het ultimatum geeft ze nog 7 dagen om in te gaan op onze eisen.

ULTIMATUM

Jullie collega’s namen het woord om KLM te vertellen over het belang van onze eisen. We vragen geen vreemde dingen. We willen dat KLM’ers niet werkend armer hoeven te worden, dat zwaar werk beloond wordt met vroegpensioen, dat onzekere contracten worden omgezet naar onbepaalde tijd en dat er een einde komt aan de onderbezetting en overbelasting. De volledige inzet lees je hier terug. Wij hebben de directie luid en duidelijk laten weten dat het bittere noodzaak is om in het grondpersoneel te investeren.

Met dit ultimatum geven we KLM een laatste kans om aan onze cao-eisen te voldoen. Het ultimatum loopt donderdag 14 september af. Daarna hebben we onze handen vrij om acties te organiseren. Gelijktijdig met het ultimatum hebben we de handtekeningen van honderden KLM’ers aangeboden die de acties steunen en, met een knipoog, alvast een ondertekend contract voor onbepaalde tijd voor onze collega’s met contracten voor vijf jaar.

De KLM-onderhandelaars gaven aan dat ze onder de indruk waren van de opkomst en dat ze onze signalen uiterst serieus nemen. Met ons ultimatum op zak weet KLM nu wat er voor nodig is om tot een cao-akkoord te komen.

ACTIEBEREIDHEID

De temperatuur was vandaag bijzonder hoog, maar gelukkig was de opkomst dat ook. We hebben KLM’ers uit alle hoeken van de grondorganisatie gezien. De actiebereid is groot en breed verspreid.

Vandaag hebben we een heel duidelijk signaal afgegeven bij het hoofdkantoor. De komende tijd gebruiken we om (mogelijke) vervolgacties tot in de puntjes voor te bereiden. Daar hebben we jullie hulp hard bij nodig. Laat ons weten of je de acties steunt en ga in gesprek met je collega’s.

Ja, ik doe mee en kom in actie!

Zoals altijd houden we jullie op de hoogte van verdere ontwikkelingen.

Met vriendelijke groeten,

Namens de onderhandelingsdelegatie,

David van de Geer

Bestuurder FNV Luchtvaart

Mocht het tot stakingen komen, dan is het belangrijk dat jouw gegevens goed zijn ingevuld op mijnfnv.nl

Zorg dat deze up to date zijn.

Aanbevolen artikelen