Onderhandelingsresultaat nieuwe pensioenregeling KLM

Na lang onderhandelingen is er eindelijk een akkoord over de nieuwe pensioenregeling en hoe we daar gaan komen. Dit betekent een grote stap vooruit naar een pensioen dat beter past bij de toekomst en waarbij we hopen de inflatie beter bij te benen.

Het was een flinke klus, maar KLM en de vakbonden zijn het eens geworden over de belangrijkste punten van de nieuwe pensioenregeling. Ook is er een plan gemaakt voor de overgang van het oude naar het nieuwe stelsel, zodat niemand straks in de kou staat.

Nu is het de beurt aan de Vereniging van Gepensioneerden KLM om hun zegje te doen. Daarna mogen alle KLM’ers stemmen over de gemaakte afspraken. FNV Luchtvaart is blij met de uitkomst en denkt dat we een eerlijke deal hebben voor iedereen.

Binnenkort komen er informatiesessies waar alles duidelijk wordt uitgelegd. Houd de nieuwsbrieven in de gaten, zodat je weet wanneer en waar. Als alles volgens plan verloopt, leveren we begin maart het definitieve plan in en start de nieuwe regeling op 1 januari 2026.

En we gaan a.s. dinsdagochtend kort bij elkaar komen om in gesprek te gaan over hoe we het maximale uit de website kunnen halen. Dus we hebben het er dan ook nog over.

Hacer Karadeniz

VAKBONDSBESTUURDER LUCHTVAART

Aanbevolen artikelen