Meld je aan voor de ledenvergaderingen op 1 juni over het cao-traject 2023

NIeuwsbrief 19 mei 2023

De laatste tijd krijgen we terecht veel vragen over hoe het ervoor staat met de cao. Onze eigen voorbereidingen zitten er bijna op en ook de andere partijen lijken er klaar voor te zijn om de onderhandelingen zo snel mogelijk te starten.

Vooroverleg

Het zijn onrustige tijden in de luchtvaart en daarom vonden KLM en een aantal vakbonden het belangrijk om voorafgaand aan de cao-onderhandelingen met elkaar terug te kijken naar de afgelopen crisisjaren. Voor ons was het vooral interessant om vooruit te kijken naar de uitdagingen die voor ons liggen.

In april hebben de vakbonden van grond, cabine en cockpit het met KLM gehad over de arbeidsverhoudingen en omgangsvormen in het bedrijf. Op maandag 15 en dinsdag 16 mei hebben we samen gezeten om het over de toekomst te hebben.

De KLM-directie en divisiedirecteuren hebben hun plannen voor de komende vijf jaar gepresenteerd en de bonden hebben aangestipt wat voor de medewerkers de aandachts- en pijnpunten zijn.

Uiteraard pleiten we als FNV Luchtvaart voor gezonde banen, met goede lonen en zekere contracten. Hoe noodzakelijk dit is voor de toekomst van KLM werd gedurende de overleggen steeds duidelijker.

Cao-onderhandelingen

Nu zijn we eindelijk toe aan de onderhandelingen. Met de resultaten van de enquête op zak maken wij onze definitieve inzetbrief. Op 1 juni organiseren we een ledenvergadering op Schiphol. Dit is het moment om al je vragen te stellen over het cao-traject. Tijdens de vergaderingen zullen we ook een klap geven op onze inzet. Om het voor zoveel leden mogelijk te maken een vergadering bij te wonen, hebben we drie tijdstippen gereserveerd: 09.00, 12.00 óf 15.00 uur. De locatie: The Base A, Evert van de Beekstraat 1-52, 1118 CL Schiphol.

De onderhandeldata moeten nog vastgelegd worden, maar wij verwachten in juni te starten. Het worden spannende onderhandelingen. Met meer leden halen we betere resultaten. Ga het gesprek aan met je collega’s en vraag ze om lid te worden via deze link

Wij houden jullie op de hoogte van alle ontwikkelingen.

Met vriendelijke groeten,

Namens het bestuur van FNV KLM Grond,

David van de Geer

Aanbevolen artikelen