Ruime meerderheid leden FNV Luchtvaart stemt voor nieuwe pensioenregeling KLM Grond

26 maart 2024

In februari 2024 bereikten FNV Luchtvaart en de andere betrokken vakbonden met de werkgever een onderhandelingsresultaat over de nieuwe pensioenregeling voor KLM Grond.

Tussen 11 en 25 maart jl. liep onze ledenraadpleging waarin jullie konden aangeven of jullie konden instemmen met dit resultaat. Ook vonden twee ledenbijeenkomsten plaats waar het onderhandelingsresultaat en het onderhandelingsproces werden toegelicht en er ruimte was voor vragen.

De uitslag:

  • 79%              –             Voor
  • 11%              –             Tegen

Vervolg

Voor FNV Luchtvaart is het onderhandelingsresultaat nieuwe pensioenregeling KLM Grond een akkoord geworden. Wij zullen dit aan onze vakbondscollega’s, de werkgever en het bestuur KLM Algemeen Pensioenfonds mededelen.

Als ook de andere bonden instemmen, kan het pensioenfonds aan de slag met het schrijven van een implementatieplan dat door De Nederlandse Bank zal worden getoetst. Uiteraard kijken wij daar ook in mee. De overgang naar de nieuwe pensioenregeling van KLM Grond staat gepland op 1 januari 2026.

De volledige tekst van het onderhandelingsresultaat vind je hier. Hiervan is ook een korte samenvatting beschikbaar. Die vind je hier

Ben je nog geen lid?  Inschrijven kan hier. Samen staan we sterk.

Met vriendelijke groeten,

Hacer Karadeniz,                                         

FNV Luchtvaart bestuurder

Aanbevolen artikelen