Algemeen nieuwsbericht KLM Grond

Het is vandaag 1 maart 2022 en dat is om twee redenen een belangrijke dag. De cao voor KLM Grondpersoneel is nu verlopen én de campagne voor de medezeggenschap gaat van start. In deze nieuwsbrief brengen we jullie op de hoogte over de laatste ontwikkelingen.

Cao 2019-2022 verlopen

Ons huidige cao is sinds vandaag officieel verlopen. Dat is nog geen reden voor paniek, zolang er geen nieuwe cao is afgesproken, blijft de oude cao namelijk gewoon gelden. Normaal gesproken zouden de vakbonden al lang met KLM om de tafel hebben gezeten om te onderhandelen over een nieuw cao, maar dit jaar is alles net wat anders. We hebben nu te maken met de arbeidsvoorwaardelijke bijdrage die de overheid eist in ruil voor de noodlening.

Wat FNV Luchtvaart betreft openen we binnenkort de gesprekken over een nieuw cao en dit hebben we in een gezamenlijke brief met de andere vakbonden aan KLM duidelijk gemaakt. Naar verwachting gaan we volgende week in gesprek over hoe het proces eruit moet gaan zien. Daarna komen we bij jullie terug om de belangrijkste punten voor het komende cao op te halen. Jullie bepalen uiteindelijk onze inzet aan tafel.

(Voor de collega’s van E&M: de afspraak over technische autorisatie- en expertisevergoeding had een expliciet benoemde einddatum van 1 maart. Daar hebben we nu een tussentijdse verlenging voor afgesproken tot en met juni 2022.)

Campagnetijd

Volgende maand zijn er weer verkiezingen voor de medezeggenschap, van 7 t/m 21 april mogen jullie kiezen wie je vertegenwoordigt in de OR en GC. Vanaf vandaag mag er campagne gevoerd gaan worden. De komende maand zijn de FNV kandidaten op verschillende plekken aanwezig om zichzelf voor te stellen of meer te vertellen over hun kandidaatschap. Hou ons goed in de gaten en kom even langs als we bij jou op de afdeling zijn.   

Heb je vragen over de medezeggenschap, of wil je graag ook iets organiseren op jouw afdeling? Neem dan contact op met onze organizers:

E&M en Cargo:

Selina Sevim (selina.sevim@fnv.nl – 06 10188049)

Platform, Bagage en Passage:

Willem-Jan Marree (willemjan.marree@fnv.nl – 06 83940836)

Word lid

Een nieuwe cao of een sterk geluid in de medezeggenschap komt er niet vanzelf. Daar moeten we samen voor gaan. Alles dat we als vakbond bereiken, bereiken we samen. Daarom is het belangrijk dat zoveel mogelijk collega’s lid worden, samen staan we sterk. We groeien het snelst als collega’s elkaar lid maken. Wanneer jij een nieuw lid werft krijg je als dank 10 euro van de FNV. Kijk hier voor tips en meer informatie.

Social media

FNV Luchtvaart is ook aanwezig op social media. Volg ons op:

Twitter: @fnvschiphol

Instagram: @fnvschiphol

Facebook: FNV Schiphol

YouTube: FNV Schiphol

Ook hebben wij een podcast die je kunt beluisteren op Spotify, genaamd ‘Solidair on Air’.

Het originele nieuwsbericht is gepubliceerd op 1 maart 2022 op de website van FNV.

Aanbevolen artikelen