DRUKKE PERIODE VOOR FNV BIJ KLM GROND

Waar zijn we mee bezig?

Het is de hoogste tijd om jullie bij te praten over alles waar we de afgelopen tijd druk mee zijn geweest. Logischerwijs zijn we vooral bezig met de voorbereidingen op de komende cao-onderhandelingen, maar er is ook voldoende ander nieuws te melden.

14 euro

Sinds 1 april verdienen alle KLM Grondmedewerkers minimaal €14,- per uur. Dit was een belangrijke afspraak uit ons vorige cao. FNV vindt dat €14,- het leefbaar minimumloon is en het is fijn om te kunnen melden dat niemand bij KLM nu minder kan verdienen. Uiteraard staan we met de inflatie van de afgelopen tijd weer voor nieuwe uitdagingen, maar dit is desalniettemin een mooie stap. Lees hier meer over onze campagne voor €14,-.

Meldpunt fysieke overbelasting

Veel KLM’ers hebben zich gemeld bij het meldpunt voor fysieke overbelasting. Voor de collega’s op het platform, in de bagageafhandeling en in de cargo start FNV een collectieve beroepsziektezaak omdat zij al jarenlang worden blootgesteld aan een veel te hoge werkdruk onder slechte omstandigheden. De deadline voor het aanmelden is 15 mei. Daarna gaan onze juristen aan de slag met alle binnengekomen dossiers. Ga er even goed voor zitten, want het is een uitgebreide lijst. Heb je de lijst al eerder ingevuld? Breng het dan nog onder de aandacht bij je collega’s.

Cao 2023

De enquête waarin we jullie vragen om mee te denken over de cao-inzet wordt goed ingevuld. We krijgen uit alle hoeken van de grondorganisatie input. Zorg ervoor dat het geluid van jouw afdeling goed gehoord wordt en vraag zoveel mogelijk collega’s om de vragenlijst in te vullen. De deadline is maandag 1 mei. De enquête kan ingevuld worden door leden en niet-leden. Zodra we een definitieve inzet hebben, wordt deze alleen aan onze leden voorgelegd. 

Intussen wordt hard gezocht naar datums waarop we de onderhandelingen kunnen gaan starten. Naar verwachting zijn er halverwege mei verkennende gesprekken waarin KLM en de vakbonden (grond, cabine en cockpit) elkaar een update gaan geven van hoe de vlag erbij hangt. Daarna zullen de echte onderhandelingen gaan beginnen.

Dag van de Arbeid 1 mei!

In andere landen is het een nationale vrije dag, maar hier helaas (nog) niet, maandag 1 mei is het Dag van de Arbeid. Dit jaar viert FNV het in Amsterdam met een mars en een manifestatie. De mars begint om 15.00 uur op de Zuidas (daar waar het grote geld zit) en vanaf daar lopen we naar het Martin Luther King plein. Daar zijn workshops, muziek, theater, inspirerende sprekers en gratis eten en drinken. Het belooft een mooie dag te worden voor het hele gezin. Hier kun je je aanmelden en het programma bekijken.

Met vriendelijke groeten,

David van de Geer

Bestuurder FNV Luchtvaart

Aanbevolen artikelen