OPHAALSESSIE CAO-INZET KLM GROND OP 23 FEBRUARI

Beste FNV-leden,

Op 1 maart verloopt onze huidige cao. Ook de cao’s van cockpit en cabine verlopen. FNV Luchtvaart is druk bezig met de voorbereidingen op de
onderhandelingen voor de nieuwe cao en afgelopen vrijdag 10 februari hebben vakbonden en KLM elkaar gesproken over hoe het cao-traject eruit moet zien.

Voorbereiding

 De afgelopen jaren is er veel gebeurd bij KLM. Eerst bracht de coronapandemie de hele luchtvaart tot stilstand en vervolgens waren er de grote problemen met onderbezetting en de enorme inflatie in het land. In deze periode hebben we telkens korte cao’s gehad waarin we vooral hebben geprobeerd pleisters te
plakken. Nu is het tijd om verder vooruit te kijken en werk te maken van een cao waar we de komende jaren op kunnen bouwen. Er is veel werk aan de winkel en dat vraagt ook om een zorgvuldige voorbereiding.

 Nawerking

 Het belooft weer een ingewikkeld en pittig traject te worden. Er zal niet direct een nieuwe cao liggen, maar dat is geen reden voor paniek. Als de huidige cao is afgelopen, werken de rechten daaruit gewoon door totdat een nieuwe cao tot stand is gekomen. Voor de periode tussen de oude en nieuwe cao kunnen we afspraken maken met terugwerkende kracht.  

 

Leden aan het woord

 Zoals altijd bepalen onze leden de cao-inzet. De ideeën van onze actieve leden zijn onmisbaar in ons ophaaltraject. Daarom nodigen we jullie uit voor een bijeenkomst op 23 februari van 10.00 tot 16.00 in de Burcht. De Burcht is een historisch gebouw voor de vakbeweging, aan de Henri Polaklaan 9 in Amsterdam. In een dagvullend programma gaan we met elkaar aan de slag met de verbeteringen die we moeten afspreken in de nieuwe grond cao. Aan het einde van de dag vormen jullie ideeën de basis voor de enquête die we naar alle leden sturen. Zo kan iedereen meepraten en beslissen over onze inzet.

 
Klik hier voor het aanmeldformulier.

Let op!:

 

  • Er is ruimte voor een beperkt aantal deelnemers.
  • FNV verzorgt de lunch (alleen als je aangemeld bent). De Burcht is makkelijk bereikbaar met het OV, kom je met eigen vervoer dan kun je parkeren bij Artis. FNV zorgt voor een uitrijkaart.
  • Reiskosten kunnen gedeclareerd worden.
  • Voor deze bijeenkomst kan geen vakbondsverlof aangevraagd worden.   

Wil je meepraten maar ben je (nog) geen lid? Sluit je dan nu aan via deze link. Heb je collega’s die geïnteresseerd zijn of een uitgesproken mening hebben? Nodig ze dan via deze link uit om lid te worden via onze lid werft lid campagne.

 We houden jullie op de hoogte.

 Met vriendelijke groeten,

 David van de Geer

 

Bestuurder FNV Luchtvaart

Aanbevolen artikelen