Definitief onderhandelingsresultaat voor KLM Grond; meld je aan voor de ledenbijeenkomsten

Nieuwsbrief – 10 oktober 2023

Op verzoek van FNV Luchtvaart kwamen KLM, de FNV en andere vakbonden vanmiddag bij elkaar om te praten over het verbeterde loonbod van KLM. De uitkomst betekent een verbetering voor alle KLM-grondmedewerkers.

Zoals je in de nieuwsbrief van afgelopen vrijdag las, veranderen er twee dingen ten opzichte van het eerste onderhandelingsresultaat: de structurele loonsverhoging en de eenmalige uitkering. Over de structurele loonsverhoging hadden we geen discussie meer. Over de eenmalige uitkering wél.

In ons onderhandelingsresultaat hebben wij een eenmalige uitkering afgesproken van € 500. De cockpit heeft gekozen voor een eenmalige uitkering van 2%. Dat pakt voor alle grondmedewerkers beter uit dan € 500, maar leidt wel tot een scheve verdeling. Dat was voor ons de reden om KLM terug te roepen naar de onderhandelingstafel.

Als wij de gemiddelde waarde van die 2% vertalen naar euro’s voor het grondpersoneel, komen we op een bedrag van ongeveer € 1500. Dit bedrag hebben wij op tafel gelegd en KLM is daarmee akkoord gegaan. De eenmalige uitkering is nu 2% met een bodem van € 1500 bruto. 

Wat betekent dit? Meld je aan voor de ledenbijeenkomsten

Met dit nieuwe resultaat zijn we echt aan het einde gekomen van de cao-onderhandelingen. Het woord is nu aan jou en je collega’s. We horen graag wat jullie vinden van deze wijziging aan het totaalpakket. Daarom organiseren we op dinsdag 17 oktober twee ledenbijeenkomsten op ons FNV-kantoor in Amsterdam, om 10:00 uur en om 16:00 uur.

Ja, ik ben bij de ledenbijeenkomst:

Heropenen stemming

Na de ledenbijeenkomsten heropenen we de stemming en hebben we wat ons betreft zo snel mogelijk een definitief resultaat. Er ligt een totaalpakket aan afspraken waar de KLM-grondmedewerkers al lang op wachten, waarin verbeteringen zijn opgenomen over onder andere vijfjaarscontracten, fysieke overbelasting en vroegpensioen. KLM-grondmedewerkers hebben behoefte aan duidelijkheid en uitwerking van de belangrijke verbeteringen die we in deze cao afspreken.

We hopen jullie allemaal te zien komende dinsdag tijdens de ledenbijeenkomsten.

Vriendelijke groet,

David van de Geer

Bestuurder FNV Luchtvaart

Aanbevolen artikelen